Kosten hardhout veranda

Kosten hardhout verandaJe eigen tuin is een heerlijk bezit. De meeste mensen zouden er dan ook de hele dag in zitten. Door het klimaat is dit helaas niet mogelijk. Het merendeel van het jaar zit je – eerlijk gezegd – door een raam naar buiten te kijken. Wanneer je een veranda laat plaatsen bij je huis kan je echter het hele jaar door genieten. We keken voor je naar de kosten van een veranda bij je terras.

 

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Hardhout prijzen

Hout is een materiaal wat heel gemakkelijk te gebruiken is voor een veranda. De veranda is heel gemakkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak. Het grote nadeel van hout is de onderhoudsgevoeligheid. Je moet hout iedere 5 a 7 jaar opnieuw lakken om het in een goede conditie te houden. Een hardhout veranda mag dan in de aanschaf wat duurder zijn; dat haal je er wel weer uit. Een hardhout veranda heeft minder onderhoud nodig en daarnaast heeft het een langere levensduur. We keken voor jou naar de kosten van een hardhout veranda. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat voor veranda laat je bouwen Wat zijn de breedte en diepte Wat zit er bij de prijs inbegrepen Prijs
Hardhout veranda 300 bij 200 cm Hardhout veranda, polycarbonaat dak. Inclusief BTW, exclusief montagekosten Tussen 1400 en 1500 euro
Hardhout veranda 400 bij 200 cm Hardhout veranda, polycarbonaat dak. Inclusief BTW, exclusief montagekosten Tussen 1600 en 1700 euro
Hardhout veranda 500 bij 200 cm Hardhout veranda, polycarbonaat dak. Inclusief BTW, exclusief montagekosten Tussen 1900 en 2000 euro
Klussenbedrijf Klussenbedrijf voor montage hardhout veranda, uurloon inclusief BTW Tussen 45 en 60 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben jij handig aangelegd, dan monteer je zelf een hardhout veranda. Je moet er wel aan denken dat je een tweede man hebt die jou hierbij helpt. De planken zijn namelijk lang en zwaar wat de montage lastig maakt. Zorg ervoor dat je de veranda waterpas plaatst. Dit is vooral vanwege de afwatering.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan koop je een hardhout veranda als zelfbouwpakket maar vervolgens huur je een klussenbedrijf in om je te helpen met de montage. Je kan wel zelf een paar zaken doen zoals het vrijmaken van het terras om een goede ondergrond voor je veranda te creëren.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan kan je het beste een hardhout veranda kopen en die laten bouwen door een klussenbedrijf. Je laat alle bijkomende werkzaamheden ook aan het klussenbedrijf over. Je betaalt behoorlijk wat uurloon maar daar staat dan ook tegenover dat jouw hardhout veranda perfect geplaatst wordt.
  • Keuze 1: Wat zijn de afmetingen van de veranda. Het ligt voor de hand. Een grote veranda brengt meer kosten met zich mee dan een kleine veranda. Denk er echter wel aan dat de prijs niet navenant zal stijgen wanneer je een grotere veranda koopt. De prijs per vierkante meter zal gemiddeld wat afnemen wanneer je een grotere maat koopt. Een grote veranda is dus naar verhouding wat goedkoper dan een kleine veranda.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je voor de dakbedekking. We gingen ervan uit dat je een dakbedekking van polycarbonaat zou nemen. Dat is het betaalbaarste en meest gangbare materiaal. Wanneer jij echter liever een dak met shingles kiest ben je meer kwijt. Een dak met shingles houdt de zon beter tegen. Het zorgt er echter ook voor dat een huis donkerder wordt wanneer de veranda aan de woonkamer grenst.
  • Keuze 3: Wil jij extra’s bij je veranda. Je kan ervoor kiezen om extra’s te laten monteren bij je veranda. Denk dan bijvoorbeeld aan verlichting in het dak. Verlichting zorgt voor meerkosten maar het voordeel is dat jij tot ’s avonds laat nog kan genieten van je hardhout terrasoverkapping. Het is dus een absolute verhoging van het woongenot.
  • Keuze 4: Monteer je de veranda zelf of laat je deze monteren. Een hardhout veranda is mooi en duurzaam maar niet heel gemakkelijk te monteren. Je doet er dan ook verstandig aan om deze te laten monteren door een klussenbedrijf. Je betaalt dan behoorlijk wat montagekosten aangezien er een tweede man bij moet zijn om de veranda goed waterpas aan te leggen. Jij geniet daarna echter wel de volle garantie op de hardhout veranda.

Tips om te besparen

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een hardhouten veranda is een aanschaf voor jaren. Het is altijd fijn om daar direct voordeel op te behalen. Dat doe je met offertes vergelijken. Je kan direct tot 40 procent besparen op de aanschaf.

Vergelijk lokale specialisten: