Kosten lamellendak

Kosten lamellendakJe eigen tuin is een heerlijke plek om in te zitten. Als je eerlijk bent zou je er het liefste het hele jaar in willen zitten. Helaas is dat in ons land niet mogelijk. De weersomstandigheden zijn simpelweg te grillig. Het ene moment zit je nog zorgeloos in de zon en het volgende moment komt er een zwarte wolk voor de zon waar een enorme plons regen uit valt. Het is in dat geval een goed idee om een afdak te hebben wat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Zo’n dak is er; het lamellendak.

*Tip:

→ Direct weten de exacte kosten zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Wat is een lamellendak

Een lamellendak verhoudt zich het beste tussen een standaard zonwering en een afdak. Het is een frame als van een afdak, en daar liggen lamellen in. Die lamellen laten zich doorgaans automatisch bedienen. Zit jij buiten in de zon, dan worden de lamellen zo gericht dat de zon weerkaatst wordt en niet bij jou op je terras kan komen. Er komt wel licht naar binnen op je terras doordat er alsnog wat ruimte tussen de lamellen zit. In tegenstelling met een normale zonwering zit je dus nooit helemaal in de schaduw, tenzij je dit zelf instelt. Gaat het regenen, dan sluiten de lamellen zich aaneen waardoor een waterdicht afdak ontstaat. Je kan rustig buiten blijven zitten terwijl het buiten regent. Jij hebt alle comfort wat je maar wil op je terras.

Hoeveel kost een lamellendak

Een lamellendak is dus eigenlijk pure luxe. Het is comfort van het bovenste soort. Dat is iets wat je wel terug ziet aan de prijs. We hebben een aantal prijzen voor je opgezocht en op een rijtje gezet.

Wat ga je kopen Specificaties Wat zit er in de prijs Prijs
Lamellendak 300 bij 300 cm Per stuk, inclusief plaatsen, arbeidsloon en BTW 5115 euro
Lamellendak 400 bij 350 cm Per stuk, inclusief plaatsen, arbeidsloon en BTW 5975 euro
Lamellendak 500 bij 400 cm Per stuk, inclusief plaatsen, arbeidsloon en BTW 6610 euro
Lamellendak 600 bij 400 cm Per stuk, inclusief plaatsen, arbeidsloon en BTW 8200 euro
  • Voor de handige klusser.Ben jij handig aangelegd dan zou je een lamellendak eventueel nog zelf kunnen monteren. Er gaat dan een flink stuk van de prijs af. Ga ervanuit dat het arbeidsloon voor het plaatsen ongeveer 2 man a 45 euro per uur zou kosten. Een plaatsing duurt ongeveer een dag. Je bent dus aan arbeidsloon 90 euro maal 8 uur is 720 euro kwijt voor het plaatsen. Die kosten spaar jij uit wanneer je het lamellendak zelf plaatst.
  • Voor een beetje handige klussers. Ben jij een beetje handig aangelegd, dan kan je voor de plaatsing van het lamellendak wat voorwerk doen. Je ruimt je terras leeg zodat de installatieploeg sneller aan de slag kan gaan. Bovendien kan je alvast een stroompunt maken zodat de installatieploeg gelijk aan het werk kan. Het scheelt je toch weer wat tijd.
  • Onhandig met klussen. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het plaatsen van een lamellendak in zijn geheel aan de montageploeg over. Je betaalt dan een flink bedrag aan arbeidsloon in de prijs, maar weet dan wel zeker dat de hele montage vakkundig gebeurt.

Wat bepaalt de prijs voor jou

  • Keuze 1: kies je voor een automatisch of een handmatig lamellendak. Een lamellendak is er in meerdere vormen luxe. Je hebt het automatische dak, wat zich vanzelf in de zonnestand kan zetten of in de regenstand. Dit dak is voorzien van meerdere sensoren die ervoor zorgen dat jouw dak altijd in de juiste stand staat ingesteld. Deze optie is uiteraard een luxe die voor een meerprijs wordt geïnstalleerd.
  • Keuze 2: Heeft jouw lamellendak een sneeuwsensor. Sneeuw kan heel riskant zijn voor een lamellendak. Er mag namelijk niet al teveel gewicht bovenop jouw lamellendak blijven staan. Sneeuw kan behoorlijk wat wegen. Een lamellendak met een sneeuwsensor zal zich openen tijdens sneeuw waardoor dit gelijk afgevoerd wordt naar je terras. Bovendien is sneeuw heel sfeervol om naar te kijken. Met een lamellendak geniet je er meer van. Je betaalt hier ongeveer 189 euro meer voor.
  • Keuze 3: Heeft jouw lamellendak ledspots. Een lamellendak kan je laten voorzien van ledspots. Die kunnen op meerdere manieren ingebouwd worden in jouw dak. Je kan ze laten inbouwen in de rails, maar ze kunnen ook in de vorm van lamellen met leds worden ingebouwd. Je betaalt hier ongeveer 1150 euro meer voor.

Tips tot slot

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een lamellendak is een stuk pure luxe in je tuin. Toch kan je er op besparen. Dat doe je met offertes. Die vraag je moeiteloos op binnen 1 minuut. Jouw voordeel door het vergelijken van offertes kan oplopen tot 25 procent.

Vergelijk lokale specialisten: