Kosten serre

In de zomermaanden zit jij waarschijnlijk heel graag buiten in je eigen tuin. In de herfst, winter en in het voorjaar is dit een heel stuk minder aangenaam qua temperatuur. Toch willen veel mensen het liefste het hele jaar door genieten van hun tuin door heerlijk buiten te zitten. Mede om deze reden laten veel mensen een serre aan hun woning vast bouwen. Bij de bouw van een serre komt doorgaans geen geveldoorbraak kijken. De meeste serres zitten gewoon aan de bestaande gevel vast gebouwd. Een serre zal doorgaans helemaal van glas zijn met een aantal ondersteunende balken. De bouw is anders dan die van een veranda. Natuurlijk wil jij – zeker na het zien van een inspirerend woonprogramma op tv – graag weten hoeveel jij ongeveer kwijt zal zijn als je een serre wil laten bouwen. We zullen dit in een aantal prijsvoorbeelden voor je op een rijtje zetten.

Wat is de prijs van een serre

Een serre is verkrijgbaar in 2 basismodellen. Het ene model serre is de basic tuinserre. Dit is een serre die echt enkel is gericht op het overdekt buiten zitten. Zo’n basic tuinserre is dan ook gebouwd met enkel glas, en hij is doorgaans niet gefundeerd. Wanneer jij echt een soort buitenkamer wil laten bouwen kies je voor een luxe woonserre. Zo’n luxe woonserre heeft dubbel glas, en hij is gefundeerd en heeft isolatie. Deze luxe woonserre is speciaal voor mensen die graag het gevoel van buiten zitten het hele jaar door beleven.

De prijs van zo’n basic tuinserre is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Per vierkante meter mag je rekenen op een vanaf-prijs van 750 euro.
Een luxe woonserre is qua prijs ook afhankelijk van het aantal vierkante meters. Je mag in dat geval per vierkante meter rekenen op een prijs vanaf 1700 euro.
Bij de bovenstaande prijzen is de basic tuinserre inclusief het plaatsen en het enkele glas. De Luxe woonserre is inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en funderen. We zullen een aantal prijsvoorbeelden geven van de kosten van een serre waarbij we steeds uitgingen van een standaard maat serre van 5 meter breed. De prijs is dus afhankelijk van de diepte van een serre.

Diepte van de serre Vanaf-prijs voor een basic tuinserre Vanf-prijs voor een luxe woonserre
1 meter 3760 euro 8540 euro
1,5 meter 5635 euro 12760 euro
2 meter 7550 euro 17040 euro
2,5 meter 9385 euro 21270 euro
3 meter 11260 euro 25540 euro
3,5 meter 13145 euro 29770 euro
4 meter 15030 euro 34040 euro
5 meter 18760 euro 42590 euro
6 meter 22540 euro 51050 euro
7 meter 25260 euro 59590 euro
8 meter 30030 euro 68080 euro

 

De kosten van een serre zoals hierboven genoemd kunnen natuurlijk afschrikken. In dat geval is het goed om te weten hoe je de kosten zou kunnen verminderen.

  • Als je handig bent. Een groot deel van de kosten, vaak ongeveer de helft, is arbeidsloon. Je zou dus kunnen kiezen om de materialen te bestellen en vervolgens zelf met vrienden de serre te plaatsen. In dat geval kost het je geen arbeidsloon, alleen je eigen vrije tijd.
  • Als je alles uit handen wil geven. Ben je niet handig aangelegd, of gaat het bouwen van een serre jou net iets te ver, dan huur je een aannemer in. Je krijgt dan gelijk de volledige garantie op de serre en 10 jaar garantie op het loon van de aannemer.

Hoe is de prijs van een serre opgebouwd

De prijs van een serre wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een serre koopt. We hebben een aantal van die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk materiaal kies je. Een serre wordt gebouwd met dubbel of enkel glas, en ondersteunende materialen. Je kan kiezen voor een serre die verder gebouwd is met aluminium, hout, kunststof, metselwerk of staal. Afhankelijk van het materiaal kan je zelf inschatten wat de stevigheid is, en hoeveel onderhoud je eraan hebt. Een serre met ondersteunend materiaal van hout moet je eens in de zoveel jaar schilderen om het hout in goede conditie te houden. Kunststof kan je niet schilderen, maar is ook minder duurzaam dan hout. Aluminium, metselwerk en staal zijn redelijk onderhoudsarm en heel duurzaam.
  • Keuze 2: Welke stijl kies je. Kies je voor een serre die gebouwd is in Engelse stijl, landelijke stijl of moderne stijl. De ene stijl oogt nostalgischer en luxueuzer dan de andere maar zal ook duurder zijn.
  • Keuze 3: Kies je een open of luxe serre. Een open serre heeft geen deuren aan de voorkant; je zal er dan ook niet het hele jaar door warm kunnen zitten. Een luxe serre is rondom dicht, eventueel met deuren. Hier zit je het hele jaar door in je achtertuin.
  • Keuze 4: Kies je een kleine serre. Heb je net wat meer ruimte voor je hobby nodig, maar is een meter diepte al te diep, dan kies je een kleine serre. Ook deze prijs wordt berekend per vierkante meter.

Handige bespaartips

Een serre kopen is een kostbare aangelegenheid. We geven je dan ook graag wat tips hoe jij kan besparen op de aanschaf van een serre.

  • Ga voor kwantumkorting. Voordat je een serre laat bouwen is het altijd praktisch om dit bij je buren te melden. Zij kunnen er op zo’n moment ook voor kiezen om een serre te laten bouwen. Je kan op zo’n manier kwantumkorting bedingen bij de aannemer. Hij hoeft immers maar één keer de materialen aan te leveren, het gereedschap te vervoeren en voor te rijden. Bovendien kan hij tussen twee klussen door effectiever door werken.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Besparen op een serre is heel eenvoudig. Je kan offertes opvragen bij diverse lokale aannemers voor deze klus. Met één klik op onderstaande button krijg je direct een aantal offertes in je mailbox. Jij kiest de aannemer die voor jou het aantrekkelijkste is en bespaart direct tot 30 procent op de totale prijs.

 

 

Vergelijk lokale specialisten: