Kosten veranda bouwen

Je hoeft de tv maar aan te zetten en je wordt overspoeld door het grote aanbod van woonprogramma’s. In deze woonprogramma’s wordt vaak een veranda aangebouwd bij een woning. Een veranda ken je vast wel van Amerikaanse films. Het is een soort overkapping, van hout of met transparant materiaal voor het dak, waar je heerlijk koel onder kunt zitten in de zomermaanden, maar waar je ook kan genieten van de luwte in de herfst, de winter en het voorjaar. Bij zo’n tv programma wordt een veranda gebouwd voor de bewoners van een huis. Wellicht heb jij, geïnspireerd door zo’n tv programma, een zelfbouwpakket voor een veranda aangeschaft. Het zag er immers zo eenvoudig uit op tv; een veranda laten bouwen. Je vergat echter dat de bouwers die aan een tv programma deelnemen echte aannemers of mensen met een klusbedrijf zijn. Wanneer je dan kijkt naar de handleiding bij het zelfbouwpakket zakt de moed je in de schoenen. Het leek zo eenvoudig maar blijkt in de praktijk best nog wel bewerkelijk te zijn. Wanneer jij een veranda wil laten bouwen door een professional is het dan ook fijn om te weten hoeveel je dan kwijt zal zijn en hoe die prijs is opgebouwd. We geven je daarom een indicatie van de kosten van het laten bouwen van een veranda.

Wat is de prijs van een veranda laten bouwen

Het bedrijf waar jij het zelfbouwpakket voor je veranda kocht heeft waarschijnlijk een eigen montageteam wat je kan inhuren. Je kan dit gelijk bestellen wanneer je het zelfbouwpakket koopt, maar je kan er ook voor kiezen om ze naderhand alsnog in te huren. Niemand zal dit gek vinden bij het bedrijf waar jij het zelfbouwpakket kocht. Een veranda bouwen, daar komt immers nogal wat expertise bij kijken. Wanneer jij besluit dat jij je veranda alsnog wil laten bouwen door een expert dan mag je er rekening mee houden dat dit ongeveer de prijs zal zijn die je ook kwijt was aan het zelfbouwpakket. De kosten van een veranda bouwen en de materialen zijn namelijk ongeveer fifty-fifty verdeeld. Deze kosten van de aannemer zijn dus de helft van de all-in prijs. Dit is dan inclusief BTW en gereedschapskosten. Nu kan het zijn dat jij schrikt van deze prijs; je kan echter op heel eenvoudige manier de kosten voor een deel binnen de perken houden.

  • Doe een deel zelf. Je kan ervoor zorgen dat je zelf de materialen die moeten worden weggegooid, zoals gras uit je tuin of oude beplanting die moet verdwijnen afvoert naar de gemeentewerf. Heb jij de beschikking over een aanhanger, dan is dit geen enkel probleem.
  • Help het klussenbedrijf mee. Huur je een klussenbedrijf in wat eventueel met jou samen de veranda wil opbouwen, dan spaar je alsnog de kosten van een extra man personeel uit. Op die manier weet je zeker dat de veranda vakkundig wordt gebouwd, maar je spaart geld uit en kan bovendien naderhand vertellen dat je de veranda toch echt zelf hebt gebouwd.
  • Besteed de gehele klus uit. Ben jij echt helemaal klaar met dat zelfbouwpakket voor je veranda en heb je het geld in huis om een klussenbedrijf of aannemer in te huren, laat dan gerust de hele veranda door hun opbouwen. Je weet in dat geval zeker dat je recht hebt op garantie bij gebreken in je veranda, en bovendien heb je minimaal 10 jaar garantie op het werk van de aannemer of het klussenbedrijf.

Hoe is de prijs van het laten bouwen van een veranda opgebouwd

De prijs van het laten bouwen van een veranda is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je iemand inhuurt om je veranda te bouwen. We zetten een aantal van deze keuzes voor jou op een rijtje.

  • Wat is de stijl van de veranda. De ene veranda is modern waardoor er minder of andere materialen nodig zijn dan bij een nostalgischere veranda. Iedere bouwstijl vergt een zekere expertise en een bepaald aantal manuren. De stijl van een veranda bepaalt dus voor een deel de prijs.
  • Hoe groot is de veranda. Een grote veranda kost nu eenmaal meer manuren. Het oppervlak is groter, maar er zijn ook grotere onderdelen voor nodig om de veranda op te bouwen. Een grote veranda bouwen zal een ZZP-er dan ook alleen kunnen doen wanneer hij een extra hulp kan inhuren. Die kosten zal je doorberekend zien in de totale prijs.
  • Hoe luxe is jouw veranda. Een veranda die open is naar de zijkanten toe is goedkoper om te bouwen en kopen, maar biedt minder comfort in de echt koude maanden dan een veranda die gesloten is naar een aantal kanten toe. De wind zal er op die manier minder snel door kunnen, en jij kan dus langer buiten zitten. De kosten voor het bouwen van een dergelijke veranda zijn echter ook hoger.
  • Als je meerdere klussen hebt. Wanneer je dan toch een klusbedrijf of een aannemer moet inhuren kan je gelijk een paar andere achterstallige klussen laten doen. Het zijn wel meerkosten, maar je betaalt niet dubbel voorrijkosten en kilometerkosten.

Handige bespaartips

Een veranda laten bouwen is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook goed om te weten dat je op eenvoudige manier kan besparen op de kosten van het bouwen van een veranda.

  • Ga voor kwantumkorting. Heeft je buurman ook een klus van deze strekking liggen die gedaan moet worden, dan kunnen jullie samen een aannemer of klusbedrijf in de arm nemen. Er hoeft slechts één keer voorrijkosten te worden berekend, en de aannemer of klusser kan efficiënter werken.
  • Vraag offertes op.

Snel offertes opvragen.

De eenvoudigste manier om minder te betalen voor het laten bouwen van een veranda is door offertes op te vragen. Via een klik op de button onderaan deze pagina vraag je vrijblijvend een aantal offertes op bij lokale aannemers en klusbedrijven. Je kan direct tot 30 procent besparen op je totale rekening.

 

Vergelijk lokale specialisten: