Kosten veranda reparatie

Een veranda koop je doorgaans voor een heel lange tijd. Het liefste zou je zien dat hij levenslang meegaat. In het geval van een nieuwe veranda die je recent hebt aangeschaft is dit ook heel goed mogelijk. Heb jij echter een ouder model veranda waar schade aan ontstaat tijdens bijvoorbeeld een herfststorm, dan kan het geen kwaad om de oude veranda te laten repareren. Voor een prijs die aanzienlijk lager ligt dan de aanschaf van een compleet nieuwe veranda kan jij je oude veranda laten repareren. Wanneer jij een beschadigde of verouderde veranda hebt wil je natuurlijk graag weten hoeveel het kost om deze te laten repareren of renoveren. We geven je daarom een aantal richtlijnen van mogelijkheden om jouw veranda te herstellen.

Welke reparatiemogelijkheden zijn er en wat kost dat

Aan je veranda kan door de loop der jaren een aantal dingen kapot gaan. We zetten de zaken die aan slijtage onderhevig zijn voor je op een rijtje en noemen je mogelijkheden om deze te herstellen.

 • Een ander dak. Heeft jouw veranda een houten dak, dan is het een goed idee om dit dak te vervangen voor een nieuw dak van glas. Vroeger kocht je een veranda met een dak van enkel glas wat redelijk kwetsbaar was wanneer er een hagelbui overtrok, maar tegenwoordig is er voor je veranda ook een dak van gelaagd glas te koop. Zo’n dak van gelaagd glas heeft nogal wat voordelen ten opzichte van een dak van hout of van enkel glas.
  Gelaagd glas heeft namelijk niet alleen een licht doorlatende werking – in tegenstelling tot een houten dak – maar het heeft ook een isolererende werking. Op deze manier houd je de warmte langer binnen in je veranda in de herfst, winter en voorjaarsperiode. De prijs van dit glas wat je op je dak kan laten plaatsen is volledig afhankelijk van de afmeting. Je kan bij een veranda leverancier een prijs per vierkante meter of voor het totale dak opvragen.
 • Een zonwering. In de zomermaanden kan het in een veranda behoorlijk warm worden. Daarom kan je eigenlijk in je veranda niet zonder zonwering. Je kan kiezen voor een zonwering die direct wordt verwerkt in het nieuwe dak van je veranda, of je kan kiezen voor een los zonnescherm wat je boven of onder het dak van je veranda monteert. Ook zogeheten screens zijn heel praktisch om in de warme zomermaanden de zon uit je veranda te houden. Ook hiervoor geldt dat er geen vaste prijs valt aan te geven. Je zal met je wensen naar de veranda specialist moeten gaan om een prijsopgaaf te krijgen.

Een reparatie aan je veranda kan een kostbare aangelegenheid zijn; er zijn een paar manieren om deze kosten wat te verlagen.

 • Vervang je hele veranda. In een aantal gevallen zal je gewoon de waarheid onder ogen moeten zien; delen van jouw veranda vervangen is soms duurder dan een moderne veranda met al die nieuwe materialen laten plaatsen. In dat geval kan je ervoor kiezen om je oude veranda af te breken en een nieuwe te kopen en deze te laten plaatsen door de veranda specialist.
 • Doe bepaalde zaken zelf. Wanneer je toch kiest om jouw veranda te laten repareren, dan zal de leverancier van een nieuw dak kosten en arbeidsuren berekenen voor bijvoorbeeld het verwijderen van het oude dak, en het afvoeren van het oude dak naar de gemeentewerf.
  Als je handig bent kan je ervoor kiezen zelf je oude dak te verwijderen. Wanneer jij daarnaast ook zelf de beschikking hebt over een busje of een aanhangwagen kan je natuurlijk prima zelf je oude dak afvoeren.

Waar hangt de prijs van veranda reparatie vanaf

Hoeveel jij kwijt bent aan de reparatie van je veranda hangt af van een aantal keuzes die je maakt voordat je afspraken voor de reparatie maakt. We zetten die keuzes voor je op een rijtje.

 • Keuze 1: welk glas kies je. Je kan bij je keuze van glas voor het dak voor je veranda kiezen voor drie verschillende soorten glas. Zo heb je enkel gelaagd glas, gelaagd HR++ glas en gelaagd en warmte werend glas. Iedere soort glas heeft zijn eigen kostenplaatje.
 • Keuze 2: Kies je voor zonwering of screens. Een zonwering die je onder het dak van je veranda hangt hoeft niet weerbestendig te zijn. De regen komt immers niet bij je zonwering zelf. Een zonwering die boven je veranda hangt moet dit echter wel zijn. Voordeel van een zonwering boven je veranda is dat je geen hoogteverlies hebt in je veranda, voordeel van een zonwering onder je veranda is dat je zonwering veel langer mooi zal blijven.
  Screens kunnen worden ingebouwd in de wanden van je veranda waardoor je geen ruimte kwijt zal raken. Deze zijn handmatig of elektrisch bedienbaar te koop.
 • Keuze 3: Laat je een buitendeur of schuifdeur inbouwen in je veranda. Dit houdt in de koude periode de warmte langer binnen, waardoor je meer plezier hebt van je veranda. Een schuifdeur neemt minder ruimte in maar is duurder in de aanschaf dan een buitendeur.

Besparingstips

Een veranda laten repareren of renoveren levert behoorlijk wat kosten op. We geven daarom wat besparingstips.

 • Vergoeding door de verzekeraar. Is de schade aan je veranda het gevolg van een herfststorm of een winterse hagelbui, dan is het soms mogelijk om deze schade te verhalen bij je opstalverzekeraar als schade door een natuurramp. Op die manier draai je niet alleen op voor de kosten.
 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Offertes opvragen is de snelste manier om te besparen op de kosten van een reparatie of renovatie van je veranda. Met één klik op onderstaande button krijg je vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox waardoor je tot wel 35 procent kan besparen op de kosten van een veranda specialist.

Vergelijk lokale specialisten: